Ultragroene stadstuin? Yes, please!

Je woont in de stad en vindt het heerlijk: het bruisende stadsleven en je bent overal dichtbij. Toch is een tuin om je in terug te trekken geen overbodige luxe. Even tot jezelf komen en relaxen. En daar hoeft je tuin echt niet groot voor te zijn. Met een stadstuin kan je alle kanten uit. We geven je graag enkele tips.

 

Je stadstuin laten aanleggen door een professional?

 

 

Welkom bij Hovum

De juiste verharding in je stadstuin

Wil je je stadstuin inrichten, dan begin je best met de selectie van de materialen. Voor je terras bijvoorbeeld, maar ook voor de rest van je stadstuin. Ga je voor een keramisch of houten tuinterras of kies je voor waterdoorlatende, duurzame of natuurlijke verhardingen in de rest van je stadstuin? Aan jou de keuze.

 

 

Stadstuin met kleur het hele jaar door

Een stadstuin voldoet pas helemaal aan de verwachtingen als het er het hele jaar door aangenaam vertoeven is. Kleur is daarbij een onmisbare schakel. Kies daarom voor bloemen en planten die elkaar qua bloeitijd perfect aanvullen. Zo heb je elk seizoen mooie bloemen om je heen.

 

 

Plantenbakken in je stadstuin

Een groene stadstuin lijkt onmogelijk, je beschikt immers niet over volle grond om tal van planten een plekje te geven. Misvatting. Bij Hovum maken we plantenbakken op maat van jouw stadstuin. Dé manier om ook een kleine stadstuin nieuw leven in te blazen.

Wil je ook een stadstuin waar het het hele jaar door aangenaam vertoeven is?

Stadstuinen & bomen

In elke tuin hoort een boom. Ook in jouw stadstuin. Een stevige boom doet je kleine stadstuin namelijk groter lijken. En hij biedt je een schaduwrijke plek om je onder te nestelen. Twee vliegen in één klap.

 

 

Waarom een groen dak in je stadstuin?

Een groen dak in de stad draagt bij aan de vergroening van het geheel. Bovendien zorgt het dankzij het isolerende effect voor verkoeling en is het duurzaam. Ecologisch ook en goed voor de biodiversiteit. Groene daken trekken immers insecten en vogels aan. Ideaal om je stadstuin om te toveren tot een paradijs voor jezelf en de natuur.

 

 

Waterpartij als finishing touch van je stadstuin

Een waterpartij in je tuin is altijd een aanrader. Of je nu voor een (zwem)vijver, hottub, jacuzzi of waterval kiest. Het brengt je in de ultieme vakantiestemming en tilt je stadstuin naar een hoger niveau. Pure levenskwaliteit gegarandeerd.

 

Zoveel mogelijk groen creëren in je stadstuin? Doen we voor jou.

 

 

Contacteer Hovum

Realisaties

Droom helemaal weg bij onze prachtige realisaties. Ons topteam van experten verzorgt elk tuinproject van A tot Z, met heel veel passie en liefde voor het vak!

image description
image description
image description
image description
image description
image description
image description
 
Tips &
inspiratie
 
Partners