Landschapsinrichting op maat

Parken en openbare tuinen leg je niet aan in 1, 2, 3. Landschapsinrichting op maat gaat hier immers een stapje verder dan bij de realisatie van privétuinen. Er moet niet enkel rekening gehouden worden met de wensen van de eigenaars, ook met die van de gebruikers. Met aandacht voor het totaalplaatje, want dat moet hoe dan ook kloppen. Landschapsinrichting to the next level dus. Doen we graag bij Hovum.

 

Je zoekt een betrouwbare partner voor landschapsinrichting?

 

 

Bekijk de realisaties van Hovum en laat je verrassen

Ecologische landschapsinrichting

Bij landschapsinrichting moet de natuur centraal staan. Want wat ben je met een park of openbare tuin die niet vriendelijk is voor vogels en insecten? Het geheel moet goed zitten en daar is het ecologische aspect onlosmakelijk mee verbonden. Daarom kiezen we bij Hovum steevast voor landschapsinrichting op maat van mens én natuur. Met bijenhotels, vogelhuisjes en poelen voor kikkers bijvoorbeeld.

 

 

 

Landschapsinrichting in parken

De aanleg van een stadspark vraagt heel wat denkwerk alvorens de echte werken kunnen beginnen. Er moeten namelijk wandelpaden zijn, maar ook grasvelden en banken om even plaats te nemen en te genieten. Bezoekers tot rust laten komen is het ultieme doel. En daarvoor mogen een of meerdere waterpartijen niet ontbreken. Denk aan een (zwem)vijver of fontein. En ook schaduwplekken en picknicktafels zijn geen overbodige luxe. Een speelparadijs voor kinderen is bovendien mooi meegenomen voor ouders: een speeltuin of blotevoetenpad levert gegarandeerd blije snoetjes op. Sublieme landschapsinrichting is dus meer dan enkel wat bloemen en bomen aanplanten.

Hovum creëert stadsparken om u tegen te zeggen dankzij sublieme landschapsinrichting.

Landschapsinrichting passend bij de gelegenheid

Gedegen landschapsinrichting zorgt ervoor dat de aankleding van het park past bij het geheel. De omliggende ruimte is daarbij ultrabelangrijk, net als de functie van het aansluitende gebouw. Het gevoel moet immers juist zitten. De landschapsinrichting bij een crematorium vraagt bijvoorbeeld om een uitstraling van rust en sereniteit. Een drukke tuin zou daar uiterst misplaatst zijn. Helemaal anders dan de landschapsinrichting van een dorpspark met ruimte voor zowel spelende kinderen van de plaatselijke jeugdbeweging als wandelende bewoners van het nabijgelegen woonzorgcentrum. Landschapsinrichting ten dienste van een optimale beleving dus. En dat is exact wat we bij Hovum graag voor jou realiseren.

 

Samen streven naar excellente landschapsinrichting?

 

 

Contacteer ons

Realisaties

Droom helemaal weg bij onze prachtige realisaties. Ons topteam van experten verzorgt elk tuinproject van A tot Z, met heel veel passie en liefde voor het vak!

image description
image description
image description
image description
image description
image description
image description
 
Tips &
inspiratie
 
Partners