Ultieme bodembedekkers & -verbeteraars

Een gezonde bodem zorgt voor gezonde planten in je tuin. Een must dus als je het jaar rond van je tuin wil genieten, zonder voortdurend nieuwe planten aan te schaffen. Maar hoe maak je als doe-het-zelver de juiste keuze uit het ruime aanbod bodembedekkers en bodemverbeteraars? Bij Hovum helpen we je graag op weg.

Bodemverbeteraars pur sang

Geef de planten in je tuin alle kansen door voor een bodemverbeteraar boordevol voedingsstoffen te kiezen. Voorbeelden van zo’n bodemverbeteraars zijn groencompost of Eco-Mulch, ecologische mengsels van afgebroken planten en grasmaaisel, onderworpen aan een heus proces. Bovendien is er een ideale bodemverbeteraar voor elke tuin en plantensoort. Denk aan Terra-Fertil, Terra-Actif en voor zuurminnende planten Aegrow zuur. De voordelen van deze bodemverbeteraar voor jouw planten zijn onmiskenbaar: betere wortelvorming en groei resulteren immers in gezondere en sterkere planten.

 

 

Onkruidwerende bodembedekkers

Je hebt wel groene vingers, maar onkruid wieden is toch niet je favoriete bezigheid. Snappen we bij Hovum . Vaste planten en heesters met een lage, kruipende groei fungeren als bodembedekker. Een dicht tapijt waar het onkruid moeilijk door kan. Een laag boomschors of lavakorrels is eveneens een subliem idee. Beide bodembedekkers verminderen onkruidgroei en ze houden vocht vast, zodat de bodem in warme maanden niet zo snel uitdroogt. Bovendien hebben zowel boomschors als lavakorrels een decoratief effect. Benieuwd welke bodembedekker jouw voorkeur geniet.

Een laag boomschors is ideaal als bodembedekker.

BODEMBEDEKKER VOOR ZUURMINNENDE PLANTEN

Sieren zuurminnende planten zoals rododendrons en azalea’s je tuin? Kies voor turf als bodembedekker. Het zurige karakter van turf zorgt er namelijk voor dat planten die een zurige grond nodig hebben, de voedingsstoffen uit de bodem beter opnemen en dus goed gedijen. En ook met boomschors als bodembedekker wordt de bodem licht verzuurd (pH van 4 - 6,5). Perfect voor zuurminnende planten en iets om rekening mee te houden bij planten die minder goed floreren in een zure bodem.

De juiste bodembedekker voor elke tuin

Je hoort het al: welke bodembedekker je best kiest, is sterk afhankelijk van de bodem en de planten in je tuin. Planten in een zandgrond zijn bijvoorbeeld gebaat bij vochthoudende bodembedekkers, zoals boomschors en lavakorrels. Zandgrond laat immers veel sneller vocht door dan andere bodems, waardoor de grond sneller zal uitdrogen en opwarmen. Een laagje turf houdt eveneens water en voedingsstoffen vast in de bodem én het beschermt je planten tegen de koude in de gure wintermaanden. Kortom: elke bodembedekker heeft zo z’n voordelen.

 

Op zoek naar een kwalitatieve bodembedekker of -verbeteraar?

 

Contacteer ons

Premium pelletkorrels

Hou je woning warm met pelletkorrels met EN+A1 label. De beste pelletkorrels op de markt en 100 % biologisch.

 

 

 

Bestel pelletkorrelsNajaarsbemesting gazon

 

Maak het gras in je tuin winterklaar met een oerdegelijke najaarsbemesting, zoals Landscaper Pro Pre Winter of Intime Impact Plus Perk.

 

Bestel najaarsbemesting


 

Potgrond kopen?

Ook dat kan bij Hovum. Ideaal voor je eenjarige planten. Want ook die zie je graag mooi bloeien.

 

 

 

Bestel potgrond


Realisaties

Droom helemaal weg bij onze prachtige realisaties. Ons topteam van experten verzorgt elk tuinproject van A tot Z, met heel veel passie en liefde voor het vak!

image description
image description
image description
image description
image description
image description
image description
 
Tips &
inspiratie
 
Partners