Vijver aanleggen – genieten verzekerd

Het rustgevende geluid van water op de achtergrond. Een kabbelende vijver, een kletterende waterval of kinderen die plonsen. Voel je het al, de instant vakantiesfeer? Dat is het effect van een vijver aanleggen.

 

Vijver aanleggen in organische of rechte vorm?

 

 

Welkom bij Hovum

Vijver aanleggen – dé natuurbeleving

De natuur in je eigen tuin optimaal beleven. Het is een steeds terugkerend verzoek in onze maatschappij waar iedereen van hier naar daar rusht. Door een vijver te maken in je tuin, breng je de natuur dichterbij. Zoveel is zeker. De weerspiegeling van de planten in het water geeft je tuin immers een extra dimensie. Bovendien vormt je vijver een kleine biotoop en kan je zwemmen tussen vissen. Een vijver aanleggen, dat is verkoeling en ontspanning. Goed voor je fysieke en mentale welzijn.

Ook een vijver aanleggen in jouw tuin?

Natuurlijke vijver aanleggen

Een biologische zwemvijver aanleggen, dat heeft zo zijn voordelen. Je hoeft bijvoorbeeld geen chemicaliën toe te voegen om het water proper te houden. Perfect voor je huid én voor de natuur. Hoe het water dan zuiver blijft? Dankzij een mechanische of biologische filter. Bij die laatste kies je voor filterende planten die jaarlijks bloeien. Zo wordt een vijver aanleggen een zege voor insecten, zoals libellen en bijen.

Een vijver aanleggen in je tuin is goed voor je fysieke en mentale welzijn.

Vijver aanleggen met waterval

Een waterval geeft je vijver net dat tikkeltje extra. En de mogelijkheden zijn eindeloos. Van landelijke tuin over ultramoderne tuin tot kleine stadstuin. In elke tuin kan je een waterval met of zonder vijver aanleggen. Ga voor een robuuste uitstraling of een designfontein in inox. Wedden dat je waterpartij de aandacht trekt?

Vijver aanleggen met vlonderterras

Ga je een vijver aanleggen? Overweeg dan een vlonderterras. Dat is een terras dat deels over de vijver hangt. De ideale plek om gezellig te vertoeven en de vakantiesfeer op te snuiven.

Vijver aanleggen – kosten

Een zwemvijver aanleggen, dat is duur, horen we je al denken. Uiteraard heeft een vijver aanleggen een prijskaartje. Al is het moeilijk om er meteen een concrete prijs op te plakken. Alles is immers afhankelijk van je wensen. Vaststaat dat een vijver je tuinbeleving naar een hoger niveau tilt. De investering meer dan waard.

 

Klinkt een zwemvijver aanleggen je als muziek in de oren?

 

 

Contacteer ons

Realisaties

Droom helemaal weg bij onze prachtige realisaties. Ons topteam van experten verzorgt elk tuinproject van A tot Z, met heel veel passie en liefde voor het vak!

image description
image description
image description
image description
image description
image description
image description
 
Tips &
inspiratie
 
Partners