7 missers in je tuin

Een tuin nodigt uit tot creativiteit. En dat is goed. Maar soms kan ondoordachte creativiteit ook leiden tot fatale missers. Om die te vermijden, wijden we deze inspiratietip aan de 7 grootste missers die je zeker nooit mag maken in jouw tuin.

Je gazon te kort maaien

Veel mensen hebben de neiging om het maaiwerk van hun gazon wel heel letterlijk te nemen. Daarbij gebeurt het wel eens dat het gras veel te kort wordt afgemaaid. Zo maai je best op 4 tot 5 centimeter en laat je voor de winter het gras beter wat langer staan. Droge periodes en het te kort maaien van jouw gazon zijn ook nadelig voor de vorming van mos in je tuin. Het mos krijgt te veel ruimte om zich te ontwikkelen en verdrijft gaandeweg meer en meer gras uit je gazon. Een misser die je best probeert te vermijden dus.

 

 

 

Je planten niet snoeien voor de winter

Langjarige planten hebben nood aan een goede snoeibeurt voor de winter eraan komt. Dode takken en bladeren hebben geen invloed op jouw beplantingen, wel op jouw gazon. Verwijder deze dus zoveel mogelijk zodat jouw gras niet verstikt! Want dat zou een serieuze misser voor jouw tuin zijn.

 

 

 

Je zwemvijverfilter doen verstoppen

Heb je een zwemvijver? Dan is het zeer belangrijk om de planten tijdig te snoeien. Anders dreigen afvallende bladeren de toevoer van de zwemvijverfilter te doen verstoppen. Het vuil dat zich zo ophoopt in de filter, kan grote schade aanrichten.

Ontdek deze 7 missers en pas ze zelf vooral niet toe.

Je planten niet afdekken

Voor de bananenboom of olijfwilg in je tuin is winterkou een zeer slechte zaak. Dek dit soort boompjes dus zeker af met een luchtdoorlatend net. Anders dreigen ze de winter niet of slecht te overleven.

Ontdek 7 missers in je tuin die je maar beter vermijdt.

Je wateroppervlak laten bevriezen

Tijdens de winter laat je best je waterpomp regelmatig circuleren. Anders dreigt het wateroppervlak te bevriezen en kost het je best wat moeite om het water weer te ontdooien.

 

Je gereedschap niet behandelen

Voor de winter doe je er goed aan om je tuingereedschap en apparatuur op de juiste manier in te vetten en te oliën. Zo ben je zeker dat alle materialen ook na de winter nog naar behoren werken.

Je wateraansluiting niet afkoppelen

Water en vriestemperaturen zijn vijanden van elkaar. Vergeet je je wateraansluiting buiten af te koppelen en af te zekeren tegen de winterkou? Dan kun je wel eens geconfronteerd worden met een bevroren wateraansluiting. En die kan soms meer schade berokkenen dan je op het eerste gezicht zou vermoeden.

Realisaties

Droom helemaal weg bij onze prachtige realisaties. Ons topteam van experten verzorgt elk tuinproject van A tot Z, met heel veel passie en liefde voor het vak!

image description
image description
image description
image description
image description
image description
image description
 
Tips &
inspiratie
 
Partners