Zet je tuin in voor het klimaat

De klimaatopwarming lijkt misschien een ver-van-je-bedshow waar je zelf weinig vat op hebt. Maar niets is minder waar. Met een aantal uitgekiende ingrepen kun jij je tuin inzetten voor een beter klimaat. Benieuwd hoe je dat het beste aanpakt? In deze inspiratietip ontdek je er alles over.

Bomen centraal in tuin voor klimaat

Bomen spelen een centrale rol in het hele klimaatvraagstuk. Ze zuiveren het aanwezige CO² uit de lucht en zijn daarom belangrijke ‘partners’ om ons leefmilieu te verbeteren. Bovendien zorgen ze voor extra verkoeling op zomerse hittedagen. Denk daarom goed na over de bomen die je in je tuin wil aanplanten. Het is altijd goed om de mening van een specialist te vragen. Een tuinexpert bekijkt samen met jou de locatie van je tuin en adviseert je bij de keuze van de meest geschikte boomsoorten. Heb je wel eens last van muggen? Dan kan een notenboom soelaas bieden. Die boomsoort is maar weinig populair bij de stekende insecten, waardoor je nog maar weinig last zult hebben van muggen. De jaarlijkse voorraad noten is ook nog eens mooi meegenomen.

 

Gebalanceerde aanplantingen in je tuin voor het klimaat

De aanplantingen in je tuin vragen op gezette tijden om voldoende water. Anders sterven ze af. Maar wat als je bij de aanleg van je tuin gericht nadenkt over beplanting die voordelig is voor het klimaat. Dan gaat het vooral over planten die weinig water vragen. Wist je dat er ook gespecialiseerde tuinproducten in de handel zijn die ervoor zorgen dat de nood aan water in de bodem afneemt? De perfecte oplossing voor de waterschaarste die zeker op hittedagen al snel om de hoek loert. Regenwater opvangen is een eerste belangrijke stap die ervoor zorgt dat je kostbaar leidingwater niet hoeft te gebruiken om je planten water te geven. Maar in periodes waarin het weinig of niet regent, kan ook dat regenwater al snel uitgeput geraken. Om op dat moment je toevlucht niet te hoeven zoeken tot leidingwater dat een alsmaar hogere prijs heeft, is het dus goed om na te denken over aanpassingen in je tuin die het klimaat ten goede komen.

Ga voor een tuin die aangepast is aan het klimaat.

Breng je tuin in evenwicht met het klimaat

Voor een alsmaar grotere groep mensen is bezorgdheid voor het klimaat een concreet aandachtspunt. En dat schuilt in vele hoekjes. Zo is ook jouw tuin meer dan een druppel op een hete plaat. De juiste aanplantingen kiezen en nadenken over efficiënt watergebruik zijn maar twee van de vele zaken waarmee ook professionele tuinaanleggers vandaag rekening houden. Ben je van plan om je tuin aan te leggen? Vraag dan zeker de mening van een professional. Een kleine stap die meer voor het klimaat betekent dan je denkt.

Realisaties

Droom helemaal weg bij onze prachtige realisaties. Ons topteam van experten verzorgt elk tuinproject van A tot Z, met heel veel passie en liefde voor het vak!

image description
image description
image description
image description
image description
image description
image description
 
 
Partners